Sociala Engagemang

Varje år avsätter Sanera resurser och kapital för att bidra till samhällets utveckling och sociala engagemang. Nedan följer ett antal olika organisationer och aktiviteter som Sanera är engagerade i.
Sociala Engagemang
Sociala Engagemang
Sociala Engagemang

Sanera tänker vara med och besegra cancer!

De senaste 60 åren har antalet överlevande i cancer fördubblats, nya framsteg är endast möjligt tack vare ekonomiskt stöd.
Cancerfonden delar ut mer pengar än någonsin, 389 miljoner kronor delades ut till svensk cancerforskning under 2011.
Majoriteten av oss på Sanera känner någon som insjuknat eller kanske till och med gått bort i cancer, vi ser forskning inom området som en själklarhet och Sanera kommer vara med för att besegra cancern.

Drömmar…

I barns fantasi kan allting hända. Att sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar.
MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDags mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.
Sanera är stolta och glada att då hjälpa några barns drömma att gå i uppfyllelse.

SOS Barnbyar står på barnens sida.

I över sextio år har vi sett det som vår uppgift att hjälpa de allra mest utsatta barnen. Idag bidrar Sanera till barnbyar i 132 länder där föräldralösa eller övergivna barn kan få ett nytt hem.
Vi arbetar också förebyggande, för att barn ska slippa bli föräldralösa. Genom sociala center i anslutning till barnbyarna kan vi hjälpa barn vars familjer har det svårt att få stanna kvar hos sin biologiska mamma och pappa. Det kan handla om att ge ett mikrolån så att familjen kan lyfta sig ur fattigdom, eller att ge bidrag till mediciner och sjukvård.
Oavsett om vi hjälper föräldralösa barn att få ett nytt hem, eller stöttar utsatta barn och deras familjer, så är ledstjärnan i vårt arbete att alla barn ska få växa upp i en familj. Och varje år hjälper vi hundratusentals barn att få en trygg barndom med en mamma att krama och syskon att leka med.